Kapcsolat

HA5IW Electronika Kft.

Székhely: Budapest

Telefon: +36 30 241 68 65

E-mail: ha5iw@rfha5iw.hu

Facebook: facebook.com/ha5iwsimon

Megosztás

Rólunk

"Nézzék, a távíró nem más, mint egy nagyon-nagyon hosszú macska. Meghúzzák a farkát New Yorkban és a feje Los Angelesben nyivákol. Értik ezt? Namármost, a rádió pontosan ugyanígy működik: itt beküldik a jelet, ott megkapják. Az egyetlen különbség, hogy itt nincsen macska." (Albert Einstein)

 

Kommunikáció, híradástechnika, elektronika. Szavak, amelyeket egyesek értenek, mások kevésbé és van egy csoport, akik pedig egyenesen a megszállottjai.

Hogyan működik? Miből építsem? Miért nem az történik, amit olvastam róla? Mire jó? Hogyan javítsam meg? És még számos kérdés, amely felmerül, ha az ember az előbb említett szavak bűvkörébe kerül. Legyen szó rádióamatőrökről, a rádiózás megszállottjairól, olyanokról, akik a hivatásuknál fogva foglalkoznak ezzel vagy éppen a lelkes ifjúságról, akik a fizika óra kereteivel nem érik be.

Ugye találkoztál már azzal a problémával, hogy volt egy remek ötleted, ámde nem tudtad, hogyan is valósítsd meg. Máskor megvolt szinte az összes alkatrészed hozzá, műszereid, majdnem az utolsó ellenállásig minden, de még egy végső láncszem hiányzott, nem villant a fény az alagút végén (avagy a led a berendezésen). Esetleg lelkes újítónak érzed magad, de mintha túl sok korlát lenne szárnyaló fantáziád útjában?

Közel negyven éves sikeres rádióamatőri tevékenységem (veresenyeredmények), az elektronika iránti szenvedélyes érdeklődésem megannyi felvetődő kérdésre, problémára talált már megoldást. A rohamosan változó technikai viszonyokkal azonban lépést kell tartani és új ötletekre van szükség az elektromos zavaró hatások, az elektromos eszközök működését akadályozó tényezők kiküszöbölésére. Ezen problémák elhárítására koncentrálunk szolgáltatásaink körében.

A fenti célokat szolgálják például a különböző vezeték nélküli ipari adatátvitel megoldások, amelyek praktikusabbak adott földrajzi körülmények között és akár olcsóbbak is lehetnek. A nagyobb távolságok áthidalása ezen megoldásokkal az infrastruktúra szempontjából is lényegesen kedvezőbb.

A GPS / GSM alapú rendszerek segítséget nyújtanak például Wifi hálózatok szinkronizálásában, helymeghatározó rendszerek működtetésében.

A fejlődő informatika új lehetőségeket kínál az embereknek. Folyamatosan átalakulnak az elektronikai megvalósítások, amelyek egyedi, különleges igényeket is kiszolgálnak. Ez utóbbiak mindig is kihívást jelentettek tevékenységi körömben.

Megfogott valami? Érdekel miből lesz a cserebogár vagy csak a kész darab kellene? Kérdezz bátran, hívj, kérj ajánlatot itt!


HA5IW Electronika Kft.